EMJ 2021
69ste editie ONLINE op zaterdag 01/05/2021
Inschrijven

EMJ 2021 wordt een online editie!

United @ Home, ons online festival-event in mei 2020, was een groot succes! Duizenden mensen van over heel de wereld konden vanuit hun huiskamer een stukje EMJ ervaren. De organisatie is direct na dit event gestart met de voorbereidingen van het 69ste festival in Neerpelt. De huidige situatie en adviezen om te reizen - in groep - binnen Europa zijn echter nog steeds van dien aard dat de organisatie van grote internationale bijeenkomsten met onze Europese Jeugd praktisch niet haalbaar zijn, zelfs niet in het voorjaar van 2021. MAAR ...

HET EUROPEES MUZIEKFESTIVAL VOOR DE JEUGD 2021 GAAT DOOR !!!!!!

--- ONLINE ---

Het EMJ wil aan iedereen, zowel vocale als instrumentale groepen, de kans bieden om deel uit te maken van dit unieke online event. Tijdens dit digitaal festival zullen alle waarden en kernactiviteiten van het festival zeker aanwezig zijn. Zo zullen groepen een optreden kunnen doen voor een internationale jury door middel van een vooraf opgenomen, zelf te kiezen repertoire. Alle juryconcerten kunnen tijdens het festival bekeken worden via één van onze streams. De jury zal geen quotering voorzien maar een evaluatie met een opbouwend verslag dat de deelnemende groepen inspiratie kan bieden voor volgende concerten. We begrijpen dat het voor veel groepen moeilijk is om te repeteren met de huidige maatregelen maar we willen jullie op het hart drukken dat de voornaamste boodschap die het festival in deze speciale tijden wil uitdragen die van verbroedering is en het verbinden van mensen door middel van muziek. Muziek maken en zich verenigd voelen is belangrijker dan het geven van je beste optreden ooit. Voor de koren die houden van een extra uitdaging is er een mogelijkheid om een extra werk in te studeren en deel te nemen aan een tweede categorie. Dit werk is geschreven als onderdeel van het Europees WeBEUnited project en heeft een geplande uitvoering in diverse Europese landen. Wij zetten eveneens workshops en ontmoetingsmomenten met juryleden op de agenda. Het EMJ zal voor zijn genre wederom de standaard voor online festivals proberen te verleggen.

Deze 69ste online editie blijft zoals eerder voorzien een dubbele editie waarvoor zowel koren als instrumentale ensembles zich kunnen inschrijven. Meer informatie over hoe je kan inschrijven en de voorwaarden zal weldra terug te vinden zijn op www.emj.be

Tickets

Op zoek naar tickets voor de happening, een juryconcert of laureatenconcert? Via deze link kan u alle informatie omtrent tickets vinden.

Lees meer

HopOn / HopOff bus

Gedurende het hele festival rijdt er een gratis HopOn/HopOff bus rond, weldra kan u hier de uurregeling vinden.Programma

Van zodra bekend bekend kan u hier het dagprogramma vinden, voor het hele programma kan u een programmaboekje kopen.Hoogtepunten van het festival

Juryconerten

De kern van elk Festival vormen de juryconcerten. Elke deelnemende groep brengt een eigen programma voor een gerenommeerde internationale jury.

Lees meer

Proclamatie

De proclamatie is steeds één van de hoogtepunten van elke festivaldag, massaal bijgewoond door alle deelnemers en honderden bezoekers, een waar feest.

Lees meer

Laureatenconcert

Een avondconcert met deelname van koren/ensembles die tijdens de dag een zeer hoge quotering behaalden voor hun juryconcert of een uitzonderlijke prestatie neerzetten.

Lees meer

Parade

Na hun uitzonderlijk juryoptreden is de ontlading bij de muzikanten, zangers en zangeressen enorm tijdens de optocht.


Lees meer

Kick-off

Op de startdag wordt het Festival 's avonds feestelijk geopend met de Kick-off en een spetterend vuurwerk.


Lees meer

Happening

Zangers, muzikanten en dansers nemen het steeds talrijke publiek mee voor een aangename, luchtige en sfeervolle festivalavond.


Lees meer
Volg het EMJ via sociale media
New item

Volg onze livestreams op facebook

Verschillende evenementen zoals de proclamatie en de happening zijn live via facebook te volgen. Via onze facebookpagina kan u ons festival tot op de voet volgen.


Bekijk ons fotoalbum

Gedurende het hele festival loopt er een team van fotografen rond die alle mooie momenten vastleggen. U kan alle foto's via deze link zien.


Sfeervideo's op ons youtube kanaal

Het EMJ heeft zelfs zijn eigen youtube kanaal. Hier kan je terecht voor sfeerfilmpjes, plichtliederen,...


logo
New item

Nieuws

New item
Europees Muziekfestival voor de Jeugd vzw
Adres
Toekomstlaan 7 bus 2, 3910 Pelt
Telefoon
+32 11/66 23 39
E-mail