Instrumenten

 

Het Festival voorziet 4 pauken en een piano op de concertlocatie indien u dit aankruist op het inschrijvingsformulier.
De ensembles zorgen zelf voor alle andere instrumenten en pupiters.

Voor de ensembles die de verplaatsing per vliegtuig maken en eventueel voor de ensembles die deelnemen in de reeksen jazz en percussie kunnen uitzonderingen toegelaten worden. Het festival kan, mits een aanvraag vóór 30 maart 2019, tegen een vergoeding en op basis van beschikbaarheid, een gelimiteerd aantal grote instrumenten voorzien. 

Aan ensembles die het volledige percussie-instrumentarium wensen te gebruiken, wordt een forfaitaire huurprijs aangerekend. De huurprijs voor aanvragen, afwijkend van dit volledige instrumentarium, wordt individueel bekeken. Het overzicht van deze standaard percussie-instrumenten kan opgevraagd worden via het festivalsecretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). De festivalorganisatie behoudt zich het recht alle vragen naar instrumenten individueel te beoordelen naar noodzaak en haalbaarheid. 

Alle andere aanvragen tot het huren van niet percussie-instrumentarium worden individueel beoordeeld en, indien van toepassing, aan de effectieve huurprijs aangerekend.


Versterking

In reeks B Jazz ensembles is versterking enkel toegestaan voor gitaar, klavier en zang. Alle uitzonderingen hierop moeten op voorhand aangevraagd worden en kunnen enkel toegestaan worden mits voorlegging van de partituur.