Monday, 04 May 2020 10:11

Europees Muziekfestival voor de Jeugd brengt festivalsfeer naar huiskamers over heel de wereld

Europees Muziekfestival voor de Jeugd brengt festivalsfeer naar huiskamers over heel de wereld

 
NEERPELT (Pelt) - Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd zou normaal gezien dit weekend 4000 jonge muzikanten van over de hele wereld in Neerpelt (Pelt) samenbrengen voor een muzikaal feest. Door de corona-pandemie is een aantal weken geleden al beslist dat de 68e editie van het festival in 2020 niet kan doorgaan. Om de deelnemers en medewerkers ook dit jaar wat te laten genieten van de sfeer en de muziek van het festival, werd vrijdagavond een digitale festivaleditie georganiseerd.

Via Facebook en de website van het festival werd om 20 uur een live show uitgezonden, gepresenteerd vanuit een studio met onbemande camera’s en een beperkte technische ploeg, en met de nodige veiligheidsmaatregelen natuurlijk. In de livestream werd er digitaal gepraat met deelnemers en juryleden uit het Verenigd Koninkrijk, Turkije, Kosovo en Nederland. Vooral de getuigenis van een jurylid uit Bergamo, de zwaarst getroffen streek van Italië, raakte velen.
Koren uit o.a. Spanje en Duitsland stuurden een video in van liedjes die ze allemaal van thuis uit inzongen. Ook kinder- en jeugdkoor De Piccolo’s en het EMJ huisorkest, de Harmonie van KANL, brachten vanuit hun “kot” een mooie bijdrage.

Er werd ook al vooruitgeblikt op een speciale festivaleditie volgend jaar. Van 29 april tot 3 mei 2021 zullen er namelijk uitzonderlijk zowel koren als instrumentale ensembles tegelijk naar Neerpelt (Pelt) komen voor het EMJ.

De livestream werd enthousiast onthaald door kijkers van over de hele wereld. De reacties stroomden vlot binnen vanuit Colombia, Japan, Servië, Italië, Letland, Ecuador, Israël, … Een inschatting maken van hoeveel mensen er precies keken is moeilijk, want uit de reacties bleek dat veel kijkers met het hele gezin aan het scherm gekluisterd zaten. Op de website en Facebook waren er samengeteld toch minstens 2000 kijkers.
 
Herbekijk de volledige livestream op de Facebookpagina van het EMJ: https://www.facebook.com/emjneerpelt/videos/263006241491797/

logo
Europees Muziekfestival voor de Jeugd vzw
Adres
Toekomstlaan 7 bus 2, 3910 Pelt
Telefoon
+32 11/66 23 39
E-mail