Monday, 07 January 2019 00:00

EMJ zoekt gastgezinnen voor deelnemers en juryleden

Aan de 67ste editie van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd (3 – 6 mei 2019) nemen bijna 100 ensembles en orkesten uit 29 landen deel. Voor ongeveer 1.800 deelnemers én juryleden zoekt het EMJ overnachtingsmogelijkheden in Pelt en omliggende gemeenten. Voor deze editie is de vraag, om te kunnen overnachten bij gastgezinnen, zeer groot.

Om het voor elke deelnemende groep betaalbaar te houden en omdat niet iedereen op eenzelfde manier van zijn/haar verblijf wenst te genieten, voorziet het EMJ in verschillende soorten verblijfsformules, gaande van vakantieparken, over groepsaccomodaties tot gastfamilies. De groepen mogen in dat verband zelf een voorkeur uiten. In de mate van het mogelijke tracht het EMJ aan de voorkeuren en wensen te voldoen. Nu reeds is duidelijk dat een flink aantal deelnemende kinderen en jongeren alsook juryleden tijdens de festivaldagen heel graag wenst ondergebracht te worden bij gastgezinnen. Vandaar dat het EMJ een warme oproep doet aan gezinnen uit Pelt en omliggende gemeenten om zich te melden als gastgezin.

Van een gastgezin wordt verwacht dat het een warme opvang biedt aan één of enkele kinderen, jongeren of volwassenen, uiteraard volgens eigen voorkeuren en mogelijkheden. Gastfamilies kunnen zelf aangeven of ze deelnemers dan wel juryleden wensen te huisvesten. De opvang bestaat erin de gasten een bed en ontbijt aan te bieden. Andere maaltijden worden door het festival verzorgd, tenzij anders afgesproken. Overdag nemen kinderen en juryleden deel aan het EMJ. Door mensen met een andere cultuur uit andere landen enkele dagen bij u thuis te ontmoeten zal u als gastouder een onvergetelijke ervaring rijker zijn. Ongetwijfeld krijgt ieder gastgezin vriendschap en genegenheid aangeboden van hun gasten. De opvang van mensen uit een ver of vreemd land wordt tevens een leerrijke ontmoeting met professionals uit de muzikale wereld. Omwille van solidariteit dragen alle groepen –ook groepen die bij gastfamilies worden ondergebracht- bij voor hun verblijf. Door op deze manier te werken houdt het EMJ de verblijfsprijs voor alle groepen relatief laag.

Gastouders ontvangen dus geen geldelijke vergoeding. Wel worden gastouders uitgenodigd om de proclamaties bij te wonen en ontvangen ze vrijkaarten voor een happening in het sportcentrum Dommelhof. Tijdens de laatste avond van het 67ste EMJ nodigt het EMJ gastouders, samen met kinderen en/of volwassenen die ze te gast hadden, uit om tijdens de fare-well party het afscheid te vieren.

Via deze link kunnen families zich aanmelden om als gastgezin te fungeren tijdens de festivaldagen.

More in this category: EMJ 2021 will be an online event! »
logo
Europees Muziekfestival voor de Jeugd vzw
Adres
Toekomstlaan 7 bus 2, 3910 Pelt
Telefoon
+32 11/66 23 39
E-mail