Monday, 17 December 2018 00:00

67ste EMJ heet recordaantal deelnemende landen welkom

Zoals het universum steeds verder uitbreidt, zo breidt het aantal continenten en landen, dat deelnemers naar het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt stuurt, ook steeds verder uit. Aan het 67ste EMJ (3 – 6 mei 2019) nemen ensembles en orkesten uit maar liefst 29 landen deel. Dat is een record, want nooit eerder vaardigden zo veel landen groepen af naar het EMJ.

Traditioneel sturen ons land, Nederland, Duitsland en enkele Oost-Europese landen het grootst aantal groepen. Maar anderzijds zijn er ook landen bij die nog niet zo vaak vertegenwoordigd waren op het EMJ. Denken we maar aan landen als Finland, Colombia, Denemarken, Ecuador, Zwitserland en Mexico.

Wat het aantal groepen betreft zijn er, net zoals tijdens vorige edities, bijna 100 ensembles en orkesten die hun deelname bevestigden. Het aantal jongeren dat straks de EMJ-podia betreedt schommelt andermaal rond de 4.000.

Het groeiend aantal landen dat groepen afvaardigt naar Neerpelt, toont aan dat het Europees Muziekfestival voor de Jeugd meer dan ooit het epicentrum is voor jongeren om mekaar via muziek en zang te ontmoeten en te waarderen. Het moge ook duidelijk zijn dat het EMJ in heel Europa en andere werelddelen bijzonder gewaardeerd wordt en hoog aangeschreven staat op de internationale muzikale waardeladder.

De volledige lijst van deelnemende ensembles en orkesten vindt u onder de rubriek ‘2019’ op www.emj.be.

 

Foto artikel 67ste EMJ