Extra concerten

 

Op alle festivaldagen organiseert het EMJ in Pelt en in naburige gemeenten diverse concerten:

• verbroederingsconcerten
• namiddagconcerten in rust- en verpleeghuizen
• schoolconcerten
• avondconcerten in samenwerking met andere organisaties
• aperitief- en kioskconcerten
• festivalmissen

Deze concerten bieden de groepen de gelegenheid zichzelf en hun eigen nationale cultuur voor te stellen. De meeste van deze concerten hebben een ontspannen karakter, waarin een licht programma gebracht wordt en waarbij verbroedering voorop staat. Niet alleen in en rond het centrum van Neerpelt wordt het Festival uitbundig gevierd, maar ook daarbuiten. Het aspect van internationaal verbroederen tussen jongeren komt sterk aan bod tijdens de vele gastconcerten die in Neerpelt, Overpelt, St.-Huibrechts-Lille, Hamont-Achel, Lommel, Zonhoven, Maasmechelen, Genk, Antwerpen ... plaats vinden.

Onder het motto "Alle Menschen werden Brüder" ontmoeten jongeren uit verschillende landen elkaar en leren ze via hun zang en muziek elkaar waarderen.
Deze concerten zijn vooral bedoeld om het Festival extra toegankelijk te maken in omliggende parochies, gemeenten, scholen, rusthuizen, ziekenhuizen en dienstencentra.
Op de weekenddagen worden in verschillende parochies eucharistievieringen opgeluisterd door een koor of ensemble dat deelneemt aan het Festival.

 

Toegang

De meesten van deze concerten zijn gratis toegankelijk.

 

Timing en locaties

Voor deze concerten kunt u het programmaboekje raadplegen of de festivalagenda die enige weken voor het festival bekendgemaakt wordt.

Europees Muziekfestival voor de Jeugd vzw
Adres
Toekomstlaan 7 bus 2, 3910 Pelt
Telefoon
+32 11/66 23 39
E-mail