dinsdag, 12 September 2017 00:00

EMJ laat nu reeds kennis maken met de plichtwerken

Sinds 1960 voeren deelnemers aan de vocale EMJ-edities tijdens hun juryoptreden plichtwerken uit die van de hand zijn van Vlaamse componisten. Voor het 66ste EMJ (27 april -2 mei 2018) werden zeven nieuwe plichtliederen voor de verschillende reeksen gecomponeerd. Deze liederen zijn een waardevolle maatstaf voor de evaluatie van de deelnemende koren en betekenen voor de Vlaamse componisten een gezonde uitdaging om hun werk mondiaal te tonen. Het inoefenen en uitvoeren van deze liederen geeft de deelnemende koren daarenboven de gelegenheid kennis te maken met Vlaamse koormuziek en Vlaamse componisten.

Om de groepen een idee te geven van het plichtwerk dat ze zullen moeten zingen, vinden ze op deze website van het EMJ nu reeds een kort stukje van elk plichtlied.

De miniversies van de plichtliederen zijn te vinden via deze link.

Eind december ontvangen de groepen, die zich in één of meerdere reeksen hebben ingeschreven, de volledige partituren van de plichtwerken die hen aanbelangen. Groepen die deelnemen in de reeks G moeten als plichtwerk een eigen, originele bewerking van het volkslied “ ’t Ros Beyaard” brengen. Zij ontvangen deze partituur bij inschrijving. 

 

Banner website affiche 2018 min