donderdag, 03 december 2015 00:00

EMJ is projectleider van ‘Youngsters United in Music’

Dat het Europees Muziekfestival voor de Jeugd, Neerpelt in de Europese Gemeenschap bijzonder hoog aangeschreven staat, mag blijken uit het feit dat het EMJ gedurende drie jaar projectleider is van het ‘Youngsters United in Music’-project. Dit Creative Europe cooperation project, afgekort tot YUM , is een samenwerking tussen het Europees Muziekfestival voor de Jeugd (Neerpelt - België),  het Európa Jövóje Egyesület (Kecskemét - Hongarije) en het Bratislava Music Agency (Bratislava – Slovakije).

Het doel van YUM is om jonge musici, zangers en dansers, alsook professionals en juryleden uit de huidige kandidaat EU-landen te betrekken bij de drie festivals en ze zo kennis te laten maken met de Europese culturele sector. Deze EU-kandidaat-lidstaten zijn IJsland, Montenegro, Servië, Turkije, Macedonië, Albanië, Bosnië & Herzegovina en Kosovo.

Er zijn in 2015, 2016 en 2017 heel wat activiteiten voorzien, zowel in Neerpelt, Bratislava als Kecskemét. Zo zullen jongeren, dirigenten, componisten en juryleden uit de EU-kandidaat-lidstaten in 2016 en 2017 deelnemen aan workshops, meetings en concerten tijdens het 64ste en 65ste EMJ in Neerpelt en zijn er ook in Kecskemét en Bratislava tal van meetings en workshops.

YUM kende zijn kick-off op 1 mei 2015 in Neerpelt en loopt nog tot 31 augustus 2017. In Bratislava werd eerder dit jaar al een koor uit Bosnië & Herzegovina verwelkomd.

Voor meer informatie over YUM kan u binnenkort terecht op www.emj.be.